ХЛР взяв участь у конференції, присвяченій технології Superpave і випробуванням асфальтобетону
ХЛР взяв участь у конференції, присвяченій технології Superpave і випробуванням асфальтобетону

Коли держава співпрацює з бізнесом, народжуються дійсно потрібні, суспільно корисні проєкти. Минулого тижня Державне підприємство «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М. П. Шульгiна» разом з американськими, європейськими й українськими колегами, серед яких і фахівці ХЛР, провели онлайн-презентацію американської системи проєктування складу асфальтобетонних сумішей за технологією Superpave.

У заході взяли участь більш ніж сто замовників, підрядників, проєктувальників, постачальників обладнання і виробників бітуму й асфальтобетону зі США, Італії, Польщі та України.

Усі вони зійшлися на думці, що для відновлення дорожньої інфраструктури України потрібне впровадження сучасних американських практик, зокрема системи проєктування складів асфальтобетону Superpave. Спеціалізовані випробування асфальтобетону за системою Superpave можуть виконуватися на високоякісному лабораторному обладнанні від давнього надійного партнера ХЛР – компанії Matest.

Технологія Superpave – сучасне рішення для створення довговічного асфальтобетонного покриття

Назва системи Superpave (скорочення від SUperior PERforming Asphalt PAVEments Project) означає проєктування асфальтових дорожніх покриттів із СУперовими характеристиками.

Система встановлює вимоги до вибору бітуму, заповнювачів та інших компонентів асфальтобетонної суміші, а також їх співвідношення залежно від кліматичних умов, транспортного навантаження й глибини розташування асфальтобетону в конструкції.

Методика Superpave охоплює різні прилади від Matest. Зокрема, популярна універсальна установка SmarTrackerTM. Вона може проводити випробування на стійкість до утворення колії в різних середовищах (повітря або вода).

До методики Superpave також входить обладнання для формування зразків асфальтобетону, що імітують навантаження від котків (Gyrotronic, ARC, ASC), прилади для випробування зразків за Маршаллом і Лейтнером, системи для вивчення характеристик асфальтобетонної суміші та готового продукту.

Особливо варто виділити обладнання DTS (Dynamic Testing Systems), на якому можливе проведення динамічних випробувань асфальтобетону в різноманітних температурних умовах.

Давно й плідно працюємо з Matest

Надалі планується більш широко застосовувати технологію Superpave для реалізації проєктів щодо відновлення автомобільних доріг. ХЛР може активно долучитися до процесу, адже має чи не найбільший досвід у постачанні обладнання компанії Matest для випробувань асфальтобетону й бітуму в Україні. Технічні фахівці та сервісні інженери ХЛР пройшли навчання в Італії на виробничих потужностях Matest. ТОВ «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ» є офіційним дистриб’ютором Matest на території України, а отже, несе підвищену відповідальність за якість наданих послуг і перед клієнтами, і перед виробником.

У мене є питання...

Вітаю!

Вам, можливо, буде цікаво:
Розвиваємо авіаційну інфраструктуру – ділимося досвідом
19 / 04 / 2024
Розвиваємо авіаційну інфраструктуру – ділимося досвідом
SCHOTT  – виробник високоякісних оптичних матеріалів і новий постачальник ХЛР
02 / 04 / 2024
SCHOTT – виробник високоякісних оптичних матеріалів і новий постачальник Х...
Семінар «Застосування цементобетонів»: ХЛР запропонував рішення для контролю якості
28 / 03 / 2024
Семінар «Застосування цементобетонів»: ХЛР запропонував рішення для контрол...
Конференція СOATINGS_UA: разом забезпечимо зростання українського ринку покриттів!
06 / 03 / 2024
Конференція СOATINGS_UA: разом забезпечимо зростання українського ринку пок...
Із Різдвом та Новим роком!
29 / 12 / 2023
Із Різдвом та Новим роком!
На свій день народження ХЛР провів благодійний ярмарок
28 / 12 / 2023
На свій день народження ХЛР провів благодійний ярмарок
Ідеальний газовий хроматограф для нафтогазової галузі
22 / 11 / 2023
Ідеальний газовий хроматограф для нафтогазової галузі
Перевіряємо стійкість до стирання та руйнування за ДСТУ!
09 / 11 / 2023
Перевіряємо стійкість до стирання та руйнування за ДСТУ!