Ідеальний газовий хроматограф для нафтогазової галузі
Ідеальний газовий хроматограф для нафтогазової галузі

Нафта й газ були та лишаються на сьогодні основним джерелом палива для авто- / мототранспорту, літаків, сільськогосподарської техніки, ТЕЦ тощо. Як відомо, нафта є складною сумішшю вуглеводнів, які розділяють на фракції залежно від температур їх кипіння й кількості атомів вуглецю в молекулах. Визначити компонентний склад, фракційний склад, якість продуктів перегонки нафти, виявити фальсифікацію продукції зазвичай допомагає метод газової хроматографії.

Компанія ХЛР рада представити Вашій увазі сучасний інструмент, який може бути сконфігурований для вирішення завдань лабораторій із досліджень складу та якості нафтопродуктів виробництва південнокорейської компанії YoungIn Chromass.

Chrozen GC від YoungIn Chromass – вибір розумних!

Завдяки наявності великого термостату колонок, великої кількості зон контролю нагріву та потоків газів, можливості встановлювати різноманітні пристрої введення зразків хроматограф YoungIn Chromass стане потужним помічником у вирішенні рутинних завдань лабораторії.

Також, перейшовши до використання водню в ролі газу-носія із забезпеченням усіх вимог з безпеки, можна суттєво зменшити рутинний час аналізу без втрати його якості.

Хроматографи ChroZen GC уже пройшли сертифікацію на території України й мають оцінку відповідності згідно з вимогами Технічного регламенту № 94, отже, можуть бути використані в лабораторіях сфери законодавчо регульованої метрології.

Компанія YoungIn Chromass є постачальником аналітичного обладнання вже протягом понад 30 років. За цей час виробник накопичив вагомий досвід втілення найбільш амбітних і складних завдань хроматографічного аналізу, який був реалізований у новій моделі газового хроматографа від YoungIn Chromass – ChroZen GC.

Брошура «Газові хроматографи Chrozen GC від YoungIn Chromass»

Нижче наведено лише частину нормативних документів, де в нафтогазовій галузі використовується газовий хроматограф.

Метод газохроматографічного розділення покладений в основу таких нормативних документів:

  • ДСТУ EN ISO 6974:2021 «Природний газ. Визначання складу та пов’язаної з ним непевності методом газової хроматографії»
  • ДСТУ ISO 3924:2007 «Нафтопродукти. Визначення розподілу границь температур кипіння методом газової хроматографії»
  • ДСТУ EN 27941:2010 «Пропан та бутан технічні. Аналізування методом газової хроматографії»
  • ДСТУ EN 589:2017 «Палива автомобільні. Газ нафтовий скраплений. Технічні вимоги та методи контролювання»
  • ASTM D6729 «Стандартний метод випробування для визначення окремих компонентів у паливі для двигунів з іскровим запалюванням за допомогою 100-метрової капілярної газової хроматографії високої роздільної здатності»
  • ASTM D6730 «Стандартний метод випробувань для визначення окремих компонентів у паливі для двигунів з іскровим запалюванням за допомогою 100-метрової капілярної (з попередньою колонкою) газової хроматографії високої роздільної здатності»
  • ISO 22854 «Нафтопродукти рідкі. Визначення типів вуглеводнів та кисневмісних складників у бензині для двигунів внутрішнього згоряння та в етанольному (Е85) автомобільному паливі. Метод багатовимірної газової хроматографії»
  • ДСТУ EN 13132:2006 «Нафтопродукти рідкі. Бензин неетилований. Визначення органічних кисневмісних сполук та загального вмісту органічно зв’язаного кисню газохроматографічним методом з перемиканням колонок»
  • ASTM D4815 «Стандартний метод випробувань для визначення MTBE, ETBE, TAME, DIPE, третинного амілового спирту та спиртів від C1 до C4 у бензині за допомогою газової хроматографії»
  • ASTM D5580 «Стандартний метод випробувань для визначення бензолу, толуолу, етилбензолу, п/м-ксилолу, о-ксилолу, С9 і більш важких ароматичних сполук, а також загальної кількості ароматичних сполук у готовому бензині за допомогою газової хроматографії (ГХ)»
  • ASTM 2163 «Стандартний метод випробувань для визначення вуглеводнів у зріджених нафтових газах і сумішах пропан / пропен за допомогою газової хроматографії»
  • ASTM D5134 «Стандартний метод випробування для детального аналізу нафтових лігроїнів за допомогою капілярної газової хроматографії»
  • ASTM D2887 «Стандартний метод випробування розподілу нафтових фракцій за діапазоном кипіння за допомогою газової хроматографії»
  • D3710 «Стандартний метод випробування розподілу діапазону кипіння бензину та бензинових фракцій за допомогою газової хроматографії»
  • ASTM D7169 «Стандартний метод випробувань для розподілу температури кипіння зразків із залишками, такими як сира нафта, атмосферні та вакуумні залишки за допомогою високотемпературної газової хроматографії»
  • D7500 «Стандартний метод випробування для визначення розподілу діапазону кипіння дистилятів і базових мастил — в діапазоні кипіння від 100 °C до 735 °C за допомогою газової хроматографії»
У мене є питання...

Вітаю!

Вам, можливо, буде цікаво:
Розвиваємо авіаційну інфраструктуру – ділимося досвідом
19 / 04 / 2024
Розвиваємо авіаційну інфраструктуру – ділимося досвідом
SCHOTT  – виробник високоякісних оптичних матеріалів і новий постачальник ХЛР
02 / 04 / 2024
SCHOTT – виробник високоякісних оптичних матеріалів і новий постачальник Х...
Семінар «Застосування цементобетонів»: ХЛР запропонував рішення для контролю якості
28 / 03 / 2024
Семінар «Застосування цементобетонів»: ХЛР запропонував рішення для контрол...
Конференція СOATINGS_UA: разом забезпечимо зростання українського ринку покриттів!
06 / 03 / 2024
Конференція СOATINGS_UA: разом забезпечимо зростання українського ринку пок...
Із Різдвом та Новим роком!
29 / 12 / 2023
Із Різдвом та Новим роком!
На свій день народження ХЛР провів благодійний ярмарок
28 / 12 / 2023
На свій день народження ХЛР провів благодійний ярмарок
Перевіряємо стійкість до стирання та руйнування за ДСТУ!
09 / 11 / 2023
Перевіряємо стійкість до стирання та руйнування за ДСТУ!
Газоаналізатори SKY від ХЛР тепер мають сертифікат відповідності
07 / 11 / 2023
Газоаналізатори SKY від ХЛР тепер мають сертифікат відповідності