Дефектоскопія паль на будівництві: швидко, надійно, зручно
Дефектоскопія паль на будівництві: швидко, надійно, зручно

Вимоги до якості паль та фундаментів мостів, транспортних споруд і будівель завжди підвищені. Саме контроль влаштованих паль під час будівництва є запорукою надійності, міцності й довговічності споруди.

Фахівці ХЛР підібрали для Вас два зручні рішення для контролю паль від компанії Pile Dynamics (США):

Пристрій для перевірки цілісності паль PIT

З приладом PIT можна легко і швидко оцінити наявність дефектів паль, перевіривши цілісність після удару низької деформації.

Це обладнання призначене для перевірки паль на наявність тріщин і пустот до початку будівництва надбудови. Його можна використовувати на більшості бетонних або дерев’яних фундаментів. PIT також підходить для перевірки паль, інтегрованих у конструкцію, наприклад, тих, що підтримують наявні мости чи башти, з можливістю оцінювання їхньої довжини.

PIT виконує неруйнівні дослідження паль на основі хвильових рівнянь, відомих як випробування цілісності після удару низької деформації або динамічні випробування низької деформації. Ці випробування можуть бути виконані за допомогою методів імпульсного (чи звукового) відображення або перехідної реакції. За допомогою PIT будь-яка форма випробування виконується швидко, що потенційно дає змогу перевірити кожну палю на робочому місці.

Тест PIT передбачає прикріплення одного або двох акселерометрів до палі й використання ручного молотка для удару по ньому. PIT збирає дані про прискорення й відображає криві, які виявляють усі значні зміни поперечного перерізу, що можуть існувати вздовж палі. Програмне забезпечення PIT-W виконує постоброблення даних і створює звіти, а програмне забезпечення PIT-S імітує тест PIT і виконує спрощене зіставлення сигналів для оцінювання форми.

Пропонуємо тестери у двох модифікаціях: одноканальний PIT-QV і двоканальний PIT-QFV. PIT-QV має один канал введення даних, який використовується для запису прискорення, виміряного на палі. Цього достатньо, ймовірно, для більшості програм. Аналіз даних прискорення зазвичай виконується в часовій області.

PIT-QFV має два канали введення даних. Першим введенням завжди є прискорення, виміряне на палі, і воно є обов’язковим для всіх випробувань. Другий вхід для отримання даних – або від інструментального молотка, або від другого акселерометра. Цей вхід стає необхідним, коли потрібні додаткові аналізи, або відповідно до специфікації проєкту, або з технічних причин.

Основні переваги приладу PIT:

  • Портативний компактний прилад
  • Швидкий контроль: зможете випробувати всі палі на об’єкті
  • Не потребує складної підготовки – завжди готовий до роботи
  • Випробування нових і наявних споруд
  • Визначення довжини наявних паль
  • Випробування проводяться за допомогою методів імпульсного (звукового) відображення або перехідної реакції

прилад PIT

Міжканальний аналізатор паль CHAMP-Q

CHAMP-Q – це міжканальний контроль якості паль для оцінювання суцільності. Це точний, надійний, міцний прилад, що аналізує швидкість проходження сигналу між закладеними отворами, а Ви легко робите висновки.

Аналізатор поперечних перерізів конструкції визначає якість і рівномірність структури бетону просвердлених шахт, шламових стін, буронабивних паль, паль, забетонованих на місці, та інших видів бетону основи. Міжсвердловинний аналізатор (CHAMP-Q) ідеально підходить для тестування до шести профілів за одне занурення, заощаджуючи час і гроші. CHAMP-Q має чотири різнокольорові кабелі, щоб легко ідентифікувати кожен зонд прийому-передавання сигналу.

CHAMP-Q відповідає або перевищує специфікації ASTM D6760 і кілька інших кодів та стандартів для міжсвердловинного звукового каротажу.

Як перевірити всю палю за допомогою CHAMP-Q? Після того як палю підготовлено за допомогою сталевих або ПВХ-трубок під час будівництва, датчики, опущені в трубки, можуть випромінювати високочастотний сигнал, який проходить крізь бетон і уловлюється іншим датчиком, що працює приймачем. Така дія повторюється з іншим датчиком, автоматично налаштованим як передавач, послідовно даючи змогу сканувати за один підйом до шести профілів. Під час спуску й підіймання датчика вздовж довжини палі CHAMP-Q відображає й записує силу отриманого сигналу, як і час від виходу сигналу до його прийому датчиком із функцією від глибини. Під час CSL-випробування сканується комбінація різних труб для оцінювання якості бетону всієї палі та розміщення дефектів уздовж і за кожним квадрантом. За допомогою CHAMP-Q можна тягнути чотири кабелі одночасно, кожен позначено різним кольором для простої ідентифікації з використанням просторової конструкції триноги.

Планшет CHAMP-Q портативний, легкий і міцний, має великий кольоровий РК-дисплей, легкий для читання в сонячному світлі, і сенсорний екран, який добре видно за будь-яких умов освітлення. Програмне забезпечення для оброблення даних CHAMP CHA-W надає потужні інструменти для аналізу даних: можливість одночасного перегляду шести профілів даних, відображення історії вже зібраних даних, виявлення часу першого прибуття, легка ідентифікація дефектів, два методи оцінювання сили сигналу (енергетичний або амплітуда). Інструменти звітування CHA-W складаються з графіка й таблиці, що налаштовуються відповідно до потреб користувача.

Важливо! Замість системи з триногою можливо замовити кріплення кодувальників безпосередньо на трубках. У цьому випадку потрібно передбачити довший кабель розгалуження за глибиною.

Основні переваги CHAMP-Q:

  • Портативний компактний прилад
  • Аналізує дані в режимі реального часу
  • Можливість побудови 3-D-томографії палі
  • Випробування палі будь-якої довжини
  • Два методи оцінювання сили сигналу – енергетичний або амплітуда

Переконайтеся, що контроль якості паль може бути зручним, швидким і надійним!

У мене є питання...

Вітаю!

Вам, можливо, буде цікаво:
Розвиваємо авіаційну інфраструктуру – ділимося досвідом
19 / 04 / 2024
Розвиваємо авіаційну інфраструктуру – ділимося досвідом
SCHOTT  – виробник високоякісних оптичних матеріалів і новий постачальник ХЛР
02 / 04 / 2024
SCHOTT – виробник високоякісних оптичних матеріалів і новий постачальник Х...
Семінар «Застосування цементобетонів»: ХЛР запропонував рішення для контролю якості
28 / 03 / 2024
Семінар «Застосування цементобетонів»: ХЛР запропонував рішення для контрол...
Конференція СOATINGS_UA: разом забезпечимо зростання українського ринку покриттів!
06 / 03 / 2024
Конференція СOATINGS_UA: разом забезпечимо зростання українського ринку пок...
Із Різдвом та Новим роком!
29 / 12 / 2023
Із Різдвом та Новим роком!
На свій день народження ХЛР провів благодійний ярмарок
28 / 12 / 2023
На свій день народження ХЛР провів благодійний ярмарок
Ідеальний газовий хроматограф для нафтогазової галузі
22 / 11 / 2023
Ідеальний газовий хроматограф для нафтогазової галузі
Перевіряємо стійкість до стирання та руйнування за ДСТУ!
09 / 11 / 2023
Перевіряємо стійкість до стирання та руйнування за ДСТУ!