Безпека у промисловій сфері – із засобами захисту від ХЛР
Безпека у промисловій сфері – із засобами захисту від ХЛР

Каталог «Матеріали й засоби для гарантування безпеки праці»

Контроль умов роботи є важливою ланкою функціонування підприємств усіх галузей промисловості. Завдяки рішенням від компанії «Хімлаборреактив» наші партнери можуть забезпечити свій персонал якісними й надійними засобами індивідуального захисту, що зрештою підвищить продуктивність робочих процесів.

Засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) – предмети одягу, захисний одяг і обладнання – спеціально розробляються для безпеки людей, що працюють на виробництві, від таких факторів, як жар, хімічні речовини, електричний струм, різні види біологічної небезпеки, дрібні частинки твердих тіл.

Щоби бути ефективним, ЗІЗ має забезпечувати фактичний функціональний бар’єр між користувачем і робочим середовищем, не створюючи значного дискомфорту й не заважаючи робітникові виконувати дії. Є різні типи ЗІЗ залежно від виду промисловості. У роботі з хімічними речовинами захисні засоби протидіють шкідливому впливу хімікатів, а для випадків біологічної небезпеки розроблені такі, що знижують біозабруднення.

3M Company – сторічний досвід у галузі захисту

Серед основних напрямів діяльності американської корпорації 3M заснованої в 1902 році, – промислове виробництво, дизайн і будівництво, електроніка й енергетика, безпека робітників, охорона здоров’я, випуск товарів широкого вжитку. Компанія є лідером на ринку інноваційного респіраторного й індивідуального захисного обладнання і пристроїв безпеки.

Захист органів слуху

Засоби захисту органів слуху зменшують енергію шуму, яка досягає внутрішнього вуха й призводить до його травмування. Промислові підприємства – це постійна робота великої техніки, відповідно, і підвищений рівень шуму. Тому персонал має використовувати спеціальні засоби, які захищають орган слуху, зберігаючи достатні можливості для спілкування. Найпоширенішими типами ЗІЗ є беруші й навушники.

Із засобами 3M TM Combat ArmsTM можете бути впевненими, що Вам не зашкодять будь-які види шуму від промислової техніки, а також від роботи генераторів. Беруші Combat ArmsTM Earplugs покоління 4.1 доступні у трьох розмірах, що розраховано на більшість вушних каналів. Найчастіше підходить малий розмір – це гарантія хорошої герметичності й надійної посадки, а також того, що зовнішній фланець добре герметизуватиме вушний канал. Також є варіанти берушів середнього й великого розміру. Беруші мають ергономічний перекидний перемикач, яким можна користуватися просто у вусі, навіть у рукавичках. Пристрій легко очищується, не потребує батарейок.

Захист органів дихання

Окремий тип засобів індивідуального захисту – для органів дихання. Ці ЗІЗ уберігають людину від вдихання небезпечних речовин на робочому місці. Найпоширенішими є протиаерозольні респіратори, а також маски та напівмаски зі змінними фільтрами.

Захист голови й обличчя

Спеціальні головні убори забезпечують захист від ударів об гострі кути або інші нерухомі перешкоди, від падіння важких тіл, потрапляння іскор, гарячих предметів, пилу на шкіру й волосся. Найпоширенішим типом ЗІЗ для голови є каски.

Захисний одяг

Індивідуальний захисний одяг використовується на підприємствах, де працівники можуть зазнавати впливу токсичних або корозійних хімічних речовин, біологічних патогенів, бризок розплавленого металу, екстремальних температур тощо. Такий одяг актуальний для персоналу атомних електростанцій і хімічних заводів.

Захист очей

У цій групі – аксесуари, які уберігають наші очі від контакту зі шкідливим або небезпечним фактором, а також засоби для надання першої допомоги. До згубних факторів належать:

  • Удар (дрібні шматочки твердих тіл)
  • Оптичне випромінювання (під час зварювання, сонячні відблиски, лазерне випромінювання)
  • Пил і гази (вугільний пил від зварювання, аерозолі шкідливих хімічних речовин)
  • Краплі й бризки рідини (у разі її розливу)
  • Розплавлені метали й гарячі тверді тіла (стружка розплавлених металів, що виникає в металургійних процесах)

 

Приходимо на допомогу з ТМ Plum Safety

ХЛР також представляє продукцію ТМ Plum Safety. Данська компанія Plum Safety з 1860 року працює у сфері засобів для першої медичної допомоги.

У набір основних засобів входять:

  • Флакони для промивання очей
  • Аптечки
  • Гель від опіків
  • Пластирі

Зовсім уникнути аварій нереально, але важливо мінімізувати їх масштаби й наслідки, зокрема подбати про можливість надавати першу допомогу в разі нещасного випадку. Відповідні рішення повинні бути адаптованими до робочого місця, щоб у потрібний момент Ви мали змогу робити все швидко, у безпечний і гігієнічний спосіб.

В асортименті засобів ТМ Plum Safety:

  • Флакон із рідиною для промивання очей, рН нейтр: нейтралізує шкідливу дію на очі кислот, лугів та інших хімікатів.
  • Флакон із рідиною для промивання очей, 0,9% NaCl: засіб швидкої допомоги, якщо в очі потрапило сторонні частинки (металева або деревна стружка, пил, бруд).
  • Станція для екстреного промивання очей DUO: з нею можна одночасно обробити обидва ока. Комплект містить флакон рН-нейтрального, стерильного буферного фосфатного розчину (4,9%), 500 мл, і флакон стерильного розчину хлориду натрію (0,9%), 1000 мл.
  • Спрей для промивання ран і очей, 50 мл: це портативний, простий у використанні, безболісний спрей на основі фізіологічного розчину. Він працює під будь-яким кутом, забезпечуючи збалансовану швидкість потоку стерильного 0,9%-го фізрозчину. Plum Wound and Eyewash Spray незамінний у випадку легких травм (порізи й подряпини на шкірі) або потрапляння пилу й бруду в очі. Використання цього засобу зменшує ризик подальшого зараження.

Продукти Plum pH Neutral (крім DUO) мають пилозахисний ковпачок.

На промислових підприємствах, де є ризик травмування очей, критично важливо організувати швидкий доступ до засобів для промивання органів зору на всіх робочих місцях, адже часто в ситуації із серйозними наслідками аварії все вирішують секунди. Нещасні випадки можуть статися незалежно від того, наскільки Ви обережні. Тому розчин для промивання, поміщений у зонах підвищеного ризику, є найкращою підготовкою до можливих травм очей.

Продукція Plum Safety продумана до дрібниць. В інструкції легко розібратися завдяки зрозумілим піктограмам, які показують правильне використання. Наочник допомагає тримати око відкритим. Завдяки м’якому, рівномірному потоку промивна рідина потрапляє в потрібне місце й у необхідній кількості.

Спеціалісти ХЛР завжди готові відповісти на будь-які запитання й допомогти з вибором ЗІЗ.

У мене є питання...

Вітаю!

Вам, можливо, буде цікаво:
Семінар «Застосування цементобетонів»: ХЛР запропонував рішення для контролю якості
28 / 03 / 2024
Семінар «Застосування цементобетонів»: ХЛР запропонував рішення для контрол...
Конференція СOATINGS_UA: разом забезпечимо зростання українського ринку покриттів!
06 / 03 / 2024
Конференція СOATINGS_UA: разом забезпечимо зростання українського ринку пок...
Із Різдвом та Новим роком!
29 / 12 / 2023
Із Різдвом та Новим роком!
На свій день народження ХЛР провів благодійний ярмарок
28 / 12 / 2023
На свій день народження ХЛР провів благодійний ярмарок
Ідеальний газовий хроматограф для нафтогазової галузі
22 / 11 / 2023
Ідеальний газовий хроматограф для нафтогазової галузі
Перевіряємо стійкість до стирання та руйнування за ДСТУ!
09 / 11 / 2023
Перевіряємо стійкість до стирання та руйнування за ДСТУ!
Газоаналізатори SKY від ХЛР тепер мають сертифікат відповідності
07 / 11 / 2023
Газоаналізатори SKY від ХЛР тепер мають сертифікат відповідності
«ДорТехЕкспо»: ХЛР запрошує на виставку!
03 / 10 / 2023
«ДорТехЕкспо»: ХЛР запрошує на виставку!