Особливості
Це маленький спектрофотометр, що працює в режимі відображення. Він містить вбудований дисплей, клавіатуру й мікропроцесор із програмним забезпеченням. Перевага моделі EZ над старими моделями полягає в наявності USB-порту. Маючи багато характеристик і опцій, прилад є ідеальним для контролю якості в багатьох галузях промисловості.
Маючи дві різні модифікації «порт-вгору» та «порт-вперед» і різноманітні пристрої для вимірювання зразків, ColorFlex може вимірювати колір різних типів продуктів, включно з твердими зразками, порошками, гранулами, пастами та непрозорими або напівпрозорими рідинами. Він може бути використаний для вхідного контролю якості сировини, контролю за кольором кінцевого продукту або моніторингу кольору під час процесу виробництва. Дані зберігатимуться в пам’яті приладу або друкуються на стандартному принтері. ColorFlex також може використовуватися з ПК. Поєднання легкості, мініатюрності й універсальності приладу відображає простоту його використання та якісне виконання функцій.
Томатні колірні шкали, включені до програми роботи приладу:
- Коефіцієнт томатної пасти (TPS);
- Коефіцієнт томатного соусу (TSS);
- Коефіцієнт томатного кетчупу (TCS);
- Коефіцієнт томатного соку (TJS);
- Співвідношення a/b;
- Інтелектуальний індекс свіжого томатного соку (FTCI).
Нова версія програмного забезпечення приладу також включає лікопіновий індекс та інші важливі колірні коефіцієнти і шкали, наприклад, Hunter L,a,b color та CIE L*a*b*, що дає змогу використовувати цей прилад для вимірювання в режимі відображення кольору широкого діапазону також не томатних продуктів: рідин, паст, порошків і твердих тіл.
До комплекту входить:
- ColorFlex EZ Tomato спектрофотометр;
- Повний комплект еталонів для калібрування та діагностики- BCR-400 томатний еталон L02-1014-594;
- Дві скляні чашки для зразків;
- Порт для встановлення чашки;
- Непрозора кришка для чашки.
Томатні колірні шкали, представлені в приладі, включають:
- Індекс томатної пасти (TPS);
- Індекс томатного соусу (TSS);
- Індекс томатного кетчупу (TCS);
- Індекс томатного соку (TJS);
- Співвідношення a/b;
- Індекс кольору свіжих томатів (FTCI);
- Лікопіновий індекс.