Спектрофотометр MiniScan EZ 4500 для контролю якості м’яса
  • Особливості

Колір м’яса є важливим показником якості й переважно визначається міоглобіном, контрольним червоним пігментом у більшості видів м'яса. На нього може впливати широкий спектр змінних, що включає вид тварин, тип м’язів, харчування, товщину, умови зберігання, оброблення, пакування та освітлення. Міоглобін навіть може змінювати колір під впливом повітря, оскільки червоний матеріал окислюється до менш приємного коричнево-зеленого кольору.

Отримати комерційну пропозицію

Особливості

Моніторинг цих змін за допомогою правильних пристроїв для вимірювання кольору може допомогти споживачам побачити продукт у правильному світлі, а виробникам – надати високоякісний продукт.

Два інструменти, які часто використовуються для аналізу кольору м’яса, – це колориметри та спектрофотометри. Вони можуть використовувати різні системи вимірювання кольору, але один галузевий стандарт, розроблений Міжнародною комісією з висвітлення з вимірюваннями L*a*b* (CIELAB). Значення L*a*b* відповідають світності, червоності / зелені та жовтизні / блакиті відповідно. Колориметри та спектрофотометри можуть генерувати триколірні значення, такі як вимірювання CIELAB, але спектрофотометри роблять це за допомогою більш складних інструментів. Вони вимірюють по всьому спектру, щоб отримати точніші цифри. Ці інструменти є найкращим вибором для вимірювання кольору м’яса.

Рішення

MiniScan EZ 4500:

  • Направлена геометрія 45° / 0°
  • Геометрія 45° / 0° і огляд великої або малої площі потребують точного вимірювання кольору на ходу
  • Просте управління однією рукою з навігацією по функціях кінчиками пальців
  • Великий, легкий для читання графічний РК-дисплей
  • Включає часто використовувані колірні шкали й індекси
  • Відображає дані про колір, про різницю кольоровості, графік кольорів, спектральні дані, різницю спектральних даних, спектральний графік, графік спектральної різниці